FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 1 250 SEK

Så funkar Spåra Classic

Spåra fungerar överallt där det finns mobiltäckning och bra signaler från GPS-satelliterna. Till skillnad från en keyfinder som fungerar med bluetooth-teknik så fungerar en Spåra oberoende av vilka enheter som är i närheten. Du behöver alltså inte vara i närheten av det du Spårar.

Spåra använder en teknik som gör att mobiltäckningen är bättre än för vanliga mobiltelefoner. GPS-signalerna är känsligare. Undvik att placera Spåran under skrymmande metallföremål. Tänk på att det kan vara svårt att få GPS-signaler i byggnader en bit bort från fönster.

Användningsområden för en Spåra är alla typer av fordon och andra saker som du vill hålla koll på. Den vaktar, varnar och hittar!

Genom sin överlägset strömsnåla teknik har Spåra upp till 1 års batteritid när den ligger i viloläge majoriteten av tiden.

Spåra Classic använder mjukvara som är specialutvecklad för att optimera batteritid och levererar positioner när det behövs genom att analysera rörelse på enheten.

Du kan välja tre olika alternativ som påverkar hur ofta du får positioner. Batterisnål, Balanserad och Bästa prestanda.

Batterisnål

 • Liveläge: En gång i minuten med variationer beroende på satellitmottagning
 • Periodisk rapportering i rörelse* : En gång i timmen
 • Periodisk rapportering i viloläge*: var 12:e timme

Balanserad

 • Liveläge: En gång i minuten med variationer beroende på satellitmottagning
 • Periodisk rapportering i rörelse* : var 30:e minut. 
 • Periodisk rapportering i viloläge*: var 12:e timme

Bästa prestanda

 • Liveläge: En gång i minuten med variationer beroende på satellitmottagning
 • Periodisk rapportering i rörelse* : var 15:e minut. 
 • Periodisk rapportering i viloläge*: var 12:e timme

Dessutom skickar Spåra en position när:

 • Den stannar efter ha varit i rörelse en längre tid.
 • Börjar röra sig efter att ha varit stilla en längre tid.
 • Lämnar en skyddszon

Dessutom skickar Spåra en position när:

 • Den stannar efter ha varit i rörelse en längre tid.
 • Börjar röra sig efter att ha varit stilla en längre tid.
 • Lämnar en skyddszon

Periodisk rapportering i rörelse* = Hur ofta enheten rapporterar position medans den är eller nyligen har varit i rörelse.

Periodisk rapportering i viloläge*=  Hur ofta enheten rapporterar position medan den ligger stilla.

Vi har valt att sälja vår produkt som som ett paket, som vi kallar livslängd i olika år.

Detta gör att inget extra tillkommer. När du köper en Spåra har du alltid full support, fria uppdateringar – din Spåra kan med andra ord skicka och ta emot hur mycket data eftersom simkortet är inbyggt och ingår.

Vi vill göra det så lätt som möjligt för våra kunder. Köp det paket som passar, vi tar hand om allt annat. Spåra är mer än en produkt,. Det är också en tjänst. Det enda man kan behöva byta är batterier beroende på hur och var man använder sin Spåra.

Liveläge är ett läge du själv sätter igång i appen om du misstänker att enheten är stulen eller borttappad. Till exempel att du har fått en notifikation om att din enhet lämnat sin skyddszon – då sätter du på liveläget.

Genom liveläget tar din Spåra GPS positioner var 5:e minut. När du återfunnit din enhet går du enkelt in i appen och slår av liveläget.

Självklart kan du sätta på liveläget när du vill – om du vill ha frekventa positioner från din Spåra – men detta gör att din Spåra drar betydligt mycket mer batteri. En Spåra som är i liveläge dygnet runt kommer du att få byta batterier inom loppet av en till fyra veckor. Men med en Spåra som ligger i standardläge och tar position (om den inte rör på sig) var 12:e timme håller batterierna i upp till ett år. Batterikonsumtionen ser alltså väldigt olika ut beroende på hur man använder sin Spåra.

Snabbskydd är när du vill på ett enkelt och lätt sätt sätta upp en snabb skyddszon där du befinner dig just nu. Det kan vara där du lämnade din golfbag på lunchen, eller där du parkerade bilen för några timmar.

Skyddszon är en eller flera platser som din enhet ofta besöker och som du vill skydda. Det kan vara där du parkerar bilen på jobbet och hemma. När din enhet är inom en skyddszon betyder det att allt är frid och fröjd. Däremot om din enhet lämnar en skyddszon får du som ägare en notis om detta, därefter kan du aktivt välja att sätta på liveläge för att hitta din förlorade Spåra.

Du kan välja att skapa en skyddszon med hjälp av en cirkel som du kan ändra i diameter eller rita en egen skyddszon (polygon). Du kan enkelt ändra, lägga till eller ta bort dina skyddszoner.

Vill du snabbt sätta upp en temporär skyddszon när du precis parkerat bilen vid mataffären? Använd Snabbskydd istället!

Du kan fritt dela din Spåra med vem du vill (som du kan lita på).

Så här delar du din Spåra:

Under “Spåra detaljer” trycker du på “delningar” och där kan du enkelt skapa en länk för att dela din Spåra-enhet.

För dig som har fått en delningslänk:

Tryck på länken och ladda ner appen (länken tar dig till App Store respektive google Play).
Registrera ett nytt konto. Detta kan du göra via via Facebook, Apple (iOS), Google eller med din e-post.
När du är inloggad, acceptera din inbjudan att följa en annan spåra
Börja spåra!

Ps. Som ägare kan du när som helst, lägga till, ta bort eller ändra behörigheten på de som du väljer att dela din spåra med. Detta gör det under “delningar” under tracker detaljer. Ds.

När du köper en Spåra ingår först och främst själva Spåra enheten samt batterier av hög kvalitet (2st AAA litiumbatterier), en insektsnyckel för att kunna öppna och stänga enheten, Dual-Lock fäste (dubbelhäftande tejp med kardborrefäste), inbyggt sim kort med fri uppkoppling.

Utöver detta så ingår det även fria uppdateringar av både APP och produkt, vi är i ständig utveckling och vi släpper löpande uppdateringar.

Därför när du köper din spåra enhet är det inga dolda avgifter eller uppkopplingsavgifter som tillkommer, det enda du kan behöva köpa till är förnyad livslängd samt byta batteri (den är dock väldigt batterisnål).

Hur länge batterierna i din Spåra räcker är helt beroende på användningsområde. Om din Spåra är i Liveläge så drar den batterier på en helt annan nivå än om den är i standardläge. Detta eftersom den vid liveläge tar din Spåra position var femte minut – mot var 12:e timme om den är i standardläge (viloläge). Kort sagt – använder du liveläge – räkna med en batterilivslängd på cirka en till fyra veckor vid fullt batteri. Om du använder Spåras standardläge så räcker batterierna i cirka ett år.

Här kan du läsa mer hur ofta du får positioner på din spåra och hur det påverkar batteriet.

Uppdaterar…
 • Du har inga produkter i varukorgen.