FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 1 250 SEK

FAQ

Vanliga frågor och svar

Så aktiverar du din Spåra

1. Ladda ned appen gratis för Iphone här och för Android här

2. När du startar appen kan du välja att registrera dig via Facebook, Apple (iOS), Google eller med din e-post.

3. Aktivera din Spåra i appen! Du kan aktivera spåra genom att skanna QR koden som du finner på Spåran, eller manuellt ange koden med 9 tecken.

4. Din Spåra är nu redo att användas!

Hur fäster jag min Spåra?

Det enklaste sättet att fästa din Spåra är att köpa till något av våra skal och fästa trackern i det med det medföljande kardborrebandet.

På så sätt kan du fästa din Spåra på smarta ställen dit tjuvar inte hittar.

Alternativt kan du använda det medföljande Dual-Lock kardborre fästet (dubbelhäftande tejp med kardborrefäste).

Vad ingår när jag köper min Spåra?

När du köper en Spåra ingår först och främst själva Spåra enheten samt batterier av hög kvalitet (2st AAA litiumbatterier), en insektsnyckel för att kunna öppna och stänga enheten, Dual-Lock fäste (dubbelhäftande tejp med kardborrefäste), inbyggt sim kort med fri uppkoppling.

Utöver detta så ingår det även fria uppdateringar av både APP och produkt, vi är i ständig utveckling och vi släpper löpande uppdateringar.

Därför när du köper din spåra enhet är det inga dolda avgifter eller uppkopplingsavgifter som tillkommer, det enda du kan behöva köpa till är förnyad livslängd samt byta batteri (dock är den väldigt batterisnål).

Vad kan jag använda min Spåra till?

Det vi är extra nöjda över med vår Spåra är att man kan placera det på så många ställen och framförallt flytta den. Vill du bevaka golfbagen som står i garaget? Mopeden som tonåringarna hemma använder, eller kanske bara använda den i bilen som du kör varje dag?

Spåra är till för att vakta det du bryr dig om, den varnar när den lämnar och hittar när du behöver det!

Hur kan Spåra vara så billigt? Finns några dolda kostnader?

Det finns inga dolda eller tillkommande kostnader. I priset för Spåra ingår full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran under den livslängd du väljer. Anledningen till att Spåra är så prisvärd är att vi använder nya tekniker.

Hur ofta får jag position från min enhet?

Spåra använder mjukvara som är specialutvecklad för att optimera batteritid och levererar positioner när det behövs, detta genom att analysera rörelse på enheten.

När en spåra ligger still går den ner i viloläge, då uppdaterar den endast 2 ggr/dygn för att spara på energi men detta läge ändras automatiskt vid rörelse.
När en spåra är i rörelse kommer den att uppdatera position varje timme tills att den stannar och tar ny position.

När en spåra är i liveläge kommer den att uppdatera var 5 minut för att du ska kunna hitta din ägodel som saknas.

Har du din Spåra inom en skyddszon kommer enheten att bevaka om du är inom skyddszonen genom att ta positioner regelbundet vid rörelse inom zonen. Du märker dock inte detta förens enheten lämnar skyddszonen, då du får en notis och kan därefter välja om du vill sätta din enhet i live läge.

Du kan alltid välja att starta “Larm läge” på din enhet oavsett om du misstänker stöld eller ej. Viktigt att komma ihåg är att liveläge minskar batteritiden, därför är det viktigt att stänga av läget när man är klar. En enhet med fullt batteri klarar att vara igång i liveläge i max 1-4 veckor beroende på hur bra täckning enheten har.

Hur funkar en Spåra?

Spåra fungerar överallt där det finns mobiltäckning. Till skillnad från en keyfinder som fungerar med bluetooth-teknik så fungerar en Spåra oberoende av vilka enheter som är i närheten. Du behöver alltså inte vara i närheten av det du Spårar. Rätt fiffigt, tycker vi! Det är inte optimalt att placera en Spåra på ställen där du har dålig täckning på din telefon. Att till exempel placera sin Spåra i en metallbox är inget vi rekommenderar.

Användningsområden för en Spåra är alla typer av fordon och andra saker som du vill hålla ett vakande öga över. Den vaktar, varnar och hittar!

Genom sin överlägsna teknik har Spåra upp till 1 års batteritid när den ligger i standardläge. Vilket gör att du kan sova gott om natten.

Kan jag dela min Spåra med andra personer?

Du kan fritt dela din Spåra med vem du vill (som du kan lita på).

Så här delar du din Spåra:

Under “Spåra detaljer” trycker du på “delningar” och där kan du enkelt skapa en länk för att dela din Spåra-enhet. [BILD på tracker details med delnings ikonen MARKERAD i typ blå färg runt kanterna]

För dig som har fått en delningslänk:
Tryck på länken och ladda ner appen (länken tar dig till App Store respektive google Play).

Registrera ett nytt konto. Detta kan du göra via via Facebook, Apple (iOS), Google eller med din e-post.
När du är inloggad, acceptera eller neka din inbjudan att följa en annan spåra”
Börja spåra!

Ps. Som ägare kan du när som helst, lägga till, ta bort eller ändra behörigheten på de som du väljer att dela din spåra med. Detta gör det under “delningar” under tracker detaljer.

Hur tar jag bort mitt konto?

Har du en ny användare eller vill ta bort din befintliga användare skickar du e-postadressen som ska tas bort till oss. Maila adressen till support@gospara.com med ämnesraden “ta bort användare” – så fixar vi resten.

Kan jag flytta min Spåra till ett annat konto?

Behöver du flytta en eller flera Spåra till ett annat konto behöver du utförligt beskriva ditt ärende i ett mail till oss på support@gospara.com Märk mailet “flytta enhet”.Viktigt att tänka på är att alltid maila oss från samma mailkonto som du registrerat din Spåra på. Detta för att vi enkelt ska kunna verifiera och kunna ge dig snabb service.

Har du inte tillgång till din gamla mail som din enhet är registrerad på? Maila istället från din nya e-post så hjälper vi dig att verifiera din identitet.

Jag har bytt min mail, och vill byta den till appen också, hur gör jag?

För att byta email behöver du maila den nya mailadressen till oss support@gospara.com från den adressen som är registrerad på kontot med ämnesraden “byta mailadress”.

Har du inte tillgång till din gamla mail som din enhet är registrerad på? Maila istället från din nya e-post så hjälper vi dig att verifiera din identitet.

Kan jag se min historik i appen?

Under “historik” kan du se var din Spåra har befunnit sig. Välj tidsintervall samt om du vill se den ur karta eller lista.

Vad är en skyddszon?

Skyddszon är en eller flera platser som din enhet ofta besöker, det kan vara där du parkerar bilen på jobbet och hemma.

När din enhet är inom en skyddszon betyder det att allt är frid och fröjd. Däremot om din enhet lämnar en skyddszon får du som ägare en notis om detta, därefter kan du aktivt välja att sätta på liveläge (Mer om liveläge HÄR) och hitta din förlorade Spåra.

Du kan välja att skapa en skyddszon med hjälp av en cirkel som du kan ändra i diameter (minst 100m), eller rita en egen skyddszon (polygon). Du kan enkelt ändra, lägga till eller ta bort dina skyddszoner.

Vill du snabbt sätta upp en temporär skyddszon när du precis parkerat bilen vid mataffären? Använd Snabb Skydd istället! (läs mer om snabb skydd här)

Måste jag ha en skyddszon?

Nej, man kan använda Spåra utan att använda skyddszon. Men vi älskar skyddszoner, och tycker att du ska testa!

Vad är snabb skydd?

Snabb Skydd är när du vill på ett enkelt och lätt sätt sätta upp en snabb skyddszon där du befinner dig just nu. Det kan vara där du lämnade din golfbag på lunchen, eller där du parkerade bilen för några timmar.

Ställ in liveläge

Liveläge är ett läge du själv sätter igång i appen om du misstänker att enheten är stulen eller bortappad. Till exempel att du har fått en notifikation om att din enhet lämnat sin skyddszon – då sätter du på liveläget.

Genom liveläget tar din Spåra GPS positioner var 5:e minut så att du ska kunna hitta det som lämnat. När du återfunnit din enhet går du enkelt in i appen och slår av liveläget.

Självklart kan du sätta på liveläget när du vill – om du vill ha frekventa positioner från din Spåra – men detta gör att din Spåra drar betydligt mycket mer batteri.

En Spåra som är i liveläge dygnet runt kommer du att få byta batterier inom loppet av en till fyra veckor. Men en Spåra som ligger i standardläge och tar position (om den inte rör på sig) var 12:e timme håller batterierna i upp till ett år.

Så batteri konsumtionen är väldigt olika beroende på hur man använder sin Spåra.

Vad betyder livslängd?

Livslängd är den tid som du har valt att använda vår tracking-tjänst, när du köper din enhet väljer du en livslängd på 1-5 år.

Du kan alltid välja att förnya din livslängd via vår webbshop.Livslängd ska inte blandas ihop med med batteri hälsan utan det avser längden på tracking tjänsten.

Under livslängden på din Spåra har du alltid full access till support, fri uppkoppling till mobilnätet samt automatiska uppdateringar. Din Spåra blir helt enkelt smartare när den sover. Smart va?

Hur förnyar man livslängd?

Du förnyar enkelt din livslängd här!

Behöver jag köpa till ett simkort?

Nej. När du köper din Spåra-enhet sitter det ett inbyggt simkort i din enhet.

I simkortet finns den valda livslängden som du har valt när du köpt din Spåra.

Inga kostnader tillkommer utan vi täcker såklart alla uppkopplingskostnader under hela livslängden.

Passar spåra S för hund?

Nej, Spåra S är inte utformad för att spåra levande varelser.
Däremot så kommer vi snart att släppa en produkt för våra fyrbenta vänner… håll utkik!

Kan jag använda spåra till båten?

Ja, det kan du. Men för båtar rekommenderar vi vår syster produkt C-Pod Mini eftersom den är specialutvecklad för farkoster som ligger i vatten. Eftersom de är i rörelse hela tiden krävs det en lite annorlunda mjukvara än den som är i en Spåra.

Kostar det att använda appen?

Appen är gratis att ladda ner på både Google Play samt Appstore. Men du behöver såklart köpa en Spåra för att den ska fungera.

När börjar livslängden att gälla?

Livslängden börjar gälla först dagen du väljer att aktiverar din Spåra

Klarar min Spåra av vatten?

Vi rekommenderar inte att du har den i vatten. Däremot så tål den vatten till en viss grad. Regn ska till exempel inte vara något problem.

Behövs mobiltäckning eller Bluetooth för att min Spåra ska fungera?

Det enda som krävs för att Spåra ska fungera är ett fungerande mobilnät – också kallat LTE-nätet. Spåra har också bluetooth när du är nära din Spåra-enhet – men den är inte alls beroende av bluetooth – som en vanlig keyfinder.

Keyfinder enheter använder sig av bluetooth-teknik, medan en Spåra är helt oberoende av vilka enheter som är i närheten. Du behöver alltså inte vara i närheten av det du Spårar. Rätt fiffigt, tycker vi!

Det är inte optimalt att placera en Spåra på ställen där du har dålig täckning på din telefon. Att till exempel placera sin Spåra i en metallbox är inget vi rekomenderar.

Hur lång räckvidd har spåra?

Spåras räckvidd är idag över de Nordiska länderna Sverige, Finland och Danmark. Till skillnad från en bluetooth keyfinder som har en räckvidd på ett hundratal meter från närmaste telefon. Spåra kopplar upp sig direkt mot telefonnätet och fungerar därför helt oberoende av närliggande enheter.

Fungerar Spåra med enbart bluetooth?

Nej. Det krävs mobilnät – LTE för att din Spåra ska kunna skicka information om var den befinner sig och att du kan se den i appen. Läs mer här om vad som krävs för att en Spåra ska funka!→ länka till Behövs mobiltäckning eller Bluetooth för att min Spåra ska fungera?

Hur länge räcker batteriet?

Hur länge batterierna i din Spåra räcker är helt beroende på användningsområde. Om din Spåra är i Liveläge så drar den batterier på en helt annan nivå än om den är i standardläge. Detta eftersom den vid liveläge tar din Spåra position var femte minut – mot var 12:e timme om den är i standardläge (viloläge). Kort sagt – använder du liveläge – räkna med en batterilivslängd på cirka en till fyra ecko vid fullt batteri. Om du använder Spåras standardläge så räcker batterierna i cirka ett år.

Hur byter jag batterierna?

Yes, det kan du och det är också meningen. Det är enkelt att byta batterier på din Spåra – som drivs av två st AAA batterier. Vi rekommenderar AAA litiumbatterier, men det går lika bra att använda vanliga alkaliska AAA batterier. Tänk på att köpa batterier med så hög kvalité som möjligt, eftersom det ger bättre batteri hälsa.

Vilka batterier passar till min Spåra?

Vanliga AAA batterier, av så bra kvalité som möjligt – helst litiumbatterier.

Vi rekommenderar litiumbatterier, men det går lika bra att använda vanliga alkaliska AAA batterier.

Tänk på att köpa batterier med så hög kvalité som möjligt, eftersom det ger bättre batteri hälsa. Ps. dubbelkolla att batterierna installeras rätt, dvs plus mot plus och minus mot minus.

Hur skickas mitt paket?

Ditt paket skickas med PostNord brevförsändelse.

Vad kostar frakten?

Frakten kostar 39kr Fri frakt vid köp över 1250kr

Kan jag spåra mitt paket?

Vi använder oss av Postnords brevförsändelse så produkten snabbt ska hamna i din brevlåda. Detta betyder att du inte kan följa din försändelse i dagsläget.

Kan jag delbetala?

Ja, du kan välja att delbetala via Klarna.

Min QR kod går inte att skanna, hur gör jag?

Om QR koden inte går att skanna så finns det 9 tecken under koden som är aktiveringskoden, du kan enkelt skriva in de manuellt. Om hela lappen skulle saknas eller koden inte synas tydligt så måste personen med den registrerade mailen maila oss på support@gospara.com med ämnesraden QR kod så skickar vi ut koden så fort som möjligt.

Min spåra levererades defekt, vad gör jag nu?

Om oturen varit framme och din Spåra har blivit skadad under transporten så hjälper vi självklart dig. Fota och beskriv ditt ärende i ett mail till oss: support@gospara.com.

Märk gärna mailet “defekt” och ditt ordernummer.

Jag vill reklamera min spåra, hur gör jag?

Om du behöver hjälp med din enhet eller om du har en giltig anledning till reklamation beskriv ditt ärende utförligt i ett mail till support@gospara.com, märk ämnesraden med reklamation eller retur, förklara ditt ärende samt ordernummer så hjälper vid dig vidare.

Skickar ni era produkter utanför Sverige?

Ja, vi skickar även till Danmark och Finland.

Hur lång ångerrätt har jag på min produkt?

Du har 14 dagars ångerrätt.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.