FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 1 250 SEK

FAQ

Vanliga frågor och svar

Vad betyder livslängd?

Livslängden är den tid under vilken spårsändaren fungerar och du får full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran. Du kan välja 1, 2, 3 eller 5 års livslängd. Oavsett hur många år du väljer att börja med kan du alltid köpa till 1 eller 2 års förlängning av livslängden.

Livslängden har ingenting med batteritiden att göra. Spåra använder vanliga standard AAA batterier av hög kvalitet som vid normal användning håller upp till ett år. Det är enkelt att byta batterier när det väl behövs och du kan köpa dem antingen av oss eller i butik.

Kan jag förlänga livslängden?

Du kan alltid köpa till förlängning av livslängden. Det kan du göra hur många gånger som helst. Du väljer mellan 1 eller 2 års förlängning.

Behöver jag köpa till ett abonnemang?

Du behöver inte teckna eller köpa till något abonnemang. I priset för Spåra ingår att den fungerar och att du får full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran under den livslängd du väljer.

Behöver jag ett SIM-kort till min Spåra?

Du behöver inget sim-kort till spårsändaren. Du behöver heller inte teckna eller betala för något abonnemang. Din Spåra fungerar och du får full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran under den livslängd du väljer.

Hur kan Spåra vara så billigt? Finns några dolda kostnader?

Det finns inga dolda eller tillkommande kostnader. I priset för Spåra ingår full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran under den livslängd du väljer. Anledningen till att Spåra är så prisvärd är att vi använder nya tekniker.

Hur länge räcker batteriet?

Vid normal användning håller batterierna upp till ett år. Spåra appen indikerar när det är dags att byta batterier. Det är enkelt att byta batterier när det väl behövs och du kan köpa dem antingen av oss eller i butik.

Kan man ladda batteriet?

Spåra har god batteriekonomi och vid normal användning behöver batteriet bytas ungefär en gång om året. Du kan alltså installera din Spåra på din värdesak och sen vara trygg med att Spåra vaktar den, utan att du behöver ladda batteriet. Det är enkelt att byta batterier när det väl behövs och du kan köpa dem antingen av oss eller i butik.

Vilka batterier ska jag använda till min Spåra?

Spåra levereras med batterier och kommer färdig för att användas direkt. När det är dags att byta batterier köper du antingen nya av oss eller i butik. Vi använder de bästa batterierna på marknaden: AAA LiFePO4. Det är dem vi rekommenderar. Du kan använda andra AAA batterier men då riskerar prestandan att bli sämre.

Behövs mobiltäckning för att Spåra ska fungera?

Det behövs täckning för att Spåra ska fungera. Vi använder en kommunikationsteknik LTE CAT-M1 som för det mesta har lika bra täckning, eller till och med bättre än vanliga mobiltelefoner.

Spåra fungerar i dagsläget i hela Norden (utom Island) och i Baltikum. De
flesta av världens största mobiloperatörer bygger ut sina nät i snabb takt för att fungera med den nya kommunikationsstandarden som Spåra använder. Det betyder att Spåra successivt kommer att fungera i allt fler länder.

I vilka länder fungerar Spåra idag?

Spåra fungerar i dagsläget i hela Norden (utom Island) och i Baltikum. De flesta av världens största mobiloperatörer bygger ut sina nät i snabb takt för att fungera med den kommunikationsstandard (LTE CAT-M1) som Spåra använder. Det betyder att Spåra successivt kommer att fungera i allt fler länder.

Hur lång räckvidd har Spåra?

Spåra fungerar över hur stora avstånd som helst utan begränsning. Det enda som krävs är att det finns täckning för den kommunikationsteknik vi använder. För de mesta är täckningen lika bra, eller bättre än vanliga mobiltelefoner.

Är spårsändaren vattentät?

Våra spårsändare är vattentäta under kortare tid och på mindre djup. Man ska dock inte bada med dem.

Kan andra följa min Spåra?

Du kan välja att dela din Spåra med andra. Du väljer själv vad de ska kunna göra. Du kan ge någon fulla rättigheter, vilket gör att denne kan göra lika mycket som du som ägare av enheten. Alternativt kan du välja att denne bara ska kunna följa din Spåra på kartan och få larm och varningar. I båda fallen behöver den du delar med ladda ner appen i sin telefon.

Kan jag följa flera Spåra?

Du kan följa flera spårsändare samtidigt från samma mobilapp. Du följer både dina egna spårsändare och de spårsändare som andra har delat med dig.

Hur stor är spårsändaren och vad väger den?

Vår spårsändare har måtten 70 x 35 x 20 mm och väger endast 45 gram inklusive
batterier.

Kan jag använda Spåra till båten?

Spåra finns i en specialversion som är skräddarsydd för båtar, vattenskotrar och andra marina tillämpningar. Den heter C-pod Mini och den kan du läsa mer om på C-Pod.se.

Hur fäster jag spårsändaren?

Din Spåra levereras med en fästanordning för fast montering som består av ett starkt och smidigt kardborrefäste (Dual Lock från 3M). Fästet appliceras med en tejp med hög vidhäftning på spårsändaren och på underlaget som du vill fästa spårsändaren på. Kardborrefästet lämpar sig väl för montering på plant underlag.

Om du vill fästa din Spåra på ett bälte, en slang, en kabel, ett rör eller liknande, erbjuder vi ett gummiskal med kardborreband som finns att köpa som extra tillbehör här.

Passar Spåra för hund?

Spåra är i första hand avsedd för att skydda värdeföremål. Vi kommer att lansera en version av Spåra för hundar och andra levande varelser så håll utkik!

Hur kan jag få kundsupport eller hjälp med tekniska frågor?

Du kan som kund när som helst mejla dina frågor till support@gospara.com eller ringa vårt supportnummer +46850001010.

Hur exakt är positionering vid användning av Spåra?

Under normala förhållanden med god mottagning av GPS-signaler från satelliterna är precisionen 1.5 m eller bättre.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.