FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 1 250 SEK

FAQ

Vanliga frågor och svar

Vad betyder livslängd?

Livslängden är den tid under vilken spårsändaren fungerar och du får full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran. Du kan välja 1, 2, 3 eller 5 års livslängd. Oavsett hur många år du väljer att börja med kan du alltid köpa till 1 eller 2 års förlängning av livslängden.

Livslängden har ingenting med batteritiden att göra. Batterierna håller upp till 5 år beroende på vad du använder spårsändaren till. Det är enkelt att byta batterier när det väl behövs och du kan köpa dem antingen av oss eller i butik.

Kan jag förlänga livslängden?

Du kan alltid köpa till förlängning av livslängden. Det kan du göra hur många gånger som helst. Du väljer mellan 1 eller 2 års förlängning.

Behöver jag köpa till ett abonnemang?

Du behöver inte teckna eller köpa till något abonnemang. I priset för Spåra ingår att den fungerar och att du får full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran under den livslängd du väljer.

Behöver jag ett SIM-kort till min Spåra?

Du behöver inget sim-kort till spårsändaren. Du behöver heller inte teckna eller betala för något abonnemang. Din Spåra fungerar och du får full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran under den livslängd du väljer.

Hur kan Spåra vara så billigt? Finns några dolda kostnader?

Det finns inga dolda eller tillkommande kostnader. I priset för Spåra ingår full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran under den livslängd du väljer. Anledningen till att Spåra är så prisvärd är att vi använder nya tekniker.

Hur länge räcker batteriet?

Batterierna håller upptill 5 år beroende på vad du använder spårsändaren till. Du får ett meddelande i appen och ett sms när det är dags att byta batterier. Det är enkelt att byta batterier när det väl behövs och du kan köpa dem antingen av oss eller i butik.

Kan man ladda batteriet?

Vi använder inte laddningsbara batterier eftersom batterilivslängden är så lång. Batterierna håller upptill 5 år beroende på vad du använder spårsändaren till. Det är enkelt att byta batterier när det väl behövs och du kan köpa dem antingen av oss eller i butik.

Vilka batterier ska jag använda till min Spåra?

Spåra levereras med batterier och kommer färdig för att användas direkt. När det är dags att byta batterier köper du antingen nya av oss eller i butik. Vi använder de bästa batterierna på marknaden: AAA LiFePO4. Det är dem vi rekommenderar. Du kan använda andra AAA batterier men då riskerar prestandan att bli sämre.

Behövs mobiltäckning för att Spåra ska fungera?

Det behövs täckning för att Spåra ska fungera. Vi använder en kommunikationsteknik (NB-IoT) som för det mesta har lika bra täckning, eller till och med bättre än vanliga mobiltelefoner Spåra fungerar i dagsläget i hela Norden (utom Island) och i Baltikum. De flesta av världens största mobiloperatörer bygger ut sina nät i snabb takt för att fungera med den kommunikationsstandard (NB-IoT) som Spåra använder. Det betyder att Spåra successivt kommer att fungera i allt fler länder.

I vilka länder fungerar Spåra idag?

Spåra fungerar i dagsläget i hela Norden (utom Island) och i Baltikum. De flesta av världens största mobiloperatörer bygger ut sina nät i snabb takt för att fungera med den kommunikationsstandard (NB-IoT) som Spåra använder. Det betyder att Spåra successivt kommer att fungera i allt fler länder.

Hur lång räckvidd har Spåra?

Spåra fungerar över hur stora avstånd som helst utan begränsning. Det enda som krävs är att det finns täckning för den kommunikationsteknik vi använder. För de mesta är täckningen lika bra, eller bättre än vanliga mobiltelefoner.

Är spårsändaren vattentät?

Våra spårsändare är vattentäta under kortare tid och på mindre djup. Man ska dock inte bada med dem.

Kan andra följa min Spåra?

Du kan välja att dela din Spåra med andra. Du väljer själv vad de ska kunna göra. Antingen kan du ge någon fulla rättigheter, vilket gör att denne kan göra lika mycket som du som ägare av enheten. Annars kan du också välja att denne bara ska kunna följa din Spåra på kartan och få larm och varningar. I båda fallen behöver den du delar med ladda ner appen i sin telefon.

Utöver detta kan du dock även välja att bara larm och varningar med någon. För detta behöver den du delar med inte ladda ner appen.

Kan jag följa flera Spåra?

Du kan följa flera spårsändare samtidigt från samma mobilapp. Du följer både dina egna spårsändare och de spårsändare som andra har delat med dig.

Hur stor är spårsändaren och vad väger den?

Vår spårsändare har måtten 70 x 35 x 20 mm och väger endast 45 gram.

Vad menas med användningsfall?

Du använder samma fysiska spårsändare för olika ändamål med hjälp av en flexibel mobilapp. I appen finns skräddarsydda program för smart spårning och övervakning av en mängd saker, såsom bilar och cyklar, men också husdjur och små barn. Varje sådant användningsområde kallas ett användningsfall. Du växlar mellan olika användningsfall med en enkel knapptryckning i appen.

I dagsläget har vi 10 unika användningsfall och vi utvecklar ständigt nya. På så sätt blir din Spåra alltmer mångsidig och användbar.

Kan jag använda Spåra till båten?

Spåra fungerar även för båtar. Men vår samarbetspartner C Security Systems AB som är specialiserade på båtmarknaden kommer att börja sälja vår produkt med vissa specialfunktioner för båtar under hösten 2019, under namnet C-pod mini.

Varför finns det olika användningsfall?

Det är inte samma sak att spåra och övervaka en bil och en hund. De ”beter sig” väldigt olika och kräver därför skräddarsydda program för att ge dig som användare en optimal upplevelse och ändamålsenliga funktioner för smart spårning och övervakning.

Hur fäster jag spårsändaren?

Din Spåra levereras med en fästanordning för fast montering som består av ett smidigt kardborrefäste vilket man fäster med hjälp av en säker tejp (ingår) på spårsändaren och underlaget som man vill fästa spårsändaren på. Detta lämpar sig för den som vill att Spåra-enheten ska sitta säkert och inte behöver flytta på den. För den som vill fästa sin Spåra på ett bälte, ett halsband, en sele eller liknande, erbjuder vi ett skal med fäste att köpa till här.

Hur fäster jag Spåra på en katt?

Du fäster enklast spårsändaren i halsband eller i sele. För att fästa den behöver du ett skal med ett kardborreband. Du hittar dessa här. Skalen kommer i flera olika färger och beställs enklast tillsammans med själva spårsändaren.

Hur fäster jag Spåra på en hund?

Du fäster enklast spårsändaren i hundens halsband. För att fästa den behöver du ett skal med ett kardborreband. Du hittar dessa här. Skalen kommer i flera olika färger och beställs enklast tillsammans med själva spårsändaren.

Hur kan jag få kundsupport eller hjälp med tekniska frågor?

Du kan som kund när som helst mejla dina frågor till support@gospara.com eller ringa vårt supportnummer +46 70 283 09 94.

Hur exakt är positionering vid användning av Spåra?

Under normala förhållanden så beräknas Spåra hålla under 1.5 m precision.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.