FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 1 250 SEK

Så funkar Spåra PRO

Spåra fungerar överallt där det finns mobiltäckning och bra signaler från GPS-satelliterna. Till skillnad från en keyfinder som fungerar med bluetooth-teknik så fungerar en Spåra oberoende av vilka enheter som är i närheten. Du behöver alltså inte vara i närheten av det du spårar.

Spåra använder en teknik som gör att mobiltäckningen är bättre än för vanliga mobiltelefoner. GPS-signalerna är känsligare. Undvik att placera Spåran under skrymmande metallföremål. Tänk på att det kan vara svårt att få GPS-signaler i byggnader en bit bort från fönster.

Användningsområden för en Spåra PRO är alla typer av fordon och saker du vill hålla koll på. Den vaktar, varnar och hittar!

Genom sin överlägset strömsnåla teknik utmärker sig Spåra PRO som en uthållig livetracker exempelsiffror. Och upp till 1 års batteritid när den ligger i viloläge majoriteten av tiden.

Spåra PRO använder mjukvara som är specialutvecklad för att optimera batteritid och levererar positioner när du begär det. Du kan välja tre olika alternativ som påverkar hur ofta du får positioner. Batterisnål, Balanserad och Bästa prestanda.

Batterisnål

 • Liveläge: var 10e sekund med variationer beroende på satellitmottagning
 • Periodisk rapportering i rörelse* : En gång i timmen
 • Periodisk rapportering i viloläge*: var 12:e timme

Balanserad

 • Liveläge: var 10e sekund med variationer beroende på satellitmottagning
 • Periodisk rapportering i rörelse* : var 15:e minut. 
 • Periodisk rapportering i viloläge*: var 12:e timme

Bästa prestanda

 • Liveläge: var 10e sekund med variationer beroende på satellitmottagning
 • Periodisk rapportering i rörelse* : var 5:e minut. 
 • Periodisk rapportering i viloläge*: var 12:e timme

Dessutom skickar Spåra en position när:

 • Den stannar efter ha varit i rörelse en längre tid.
 • Börjar röra sig efter att ha varit stilla en längre tid.
 • Lämnar en skyddszon

Periodisk rapportering i rörelse* =Hur ofta enheten rapporterar position medan den är eller nyligen har varit i rörelse.

Periodisk rapportering i viloläge*= Hur ofta enheten rapporterar position medan den ligger stilla.

Vi har valt att sälja vår produkt som som ett paket, vilket vi kallar service i olika år.

Detta gör att inget extra tillkommer. När du köper en Spåra PRO har du alltid full support, fria uppdateringar – din Spåra kan med andra ord skicka och ta emot hur mycket data som helst eftersom simkortet är inbyggt och ingår.

Vi vill göra det så lätt som möjligt för våra kunder. Köp det paket som passar, vi tar hand om allt annat. Spåra är mer än en produkt,. Det är också en tjänst. Det enda man kan behöva byta är batterier beroende på hur och var man använder sin Spåra.

Liveläge är ett läge du själv sätter igång i appen när du vill ha koll. Till exempel om du misstänker att enheten är stulen eller bara vill veta var den är.

I liveläget tar din Spåra GPS positioner var 10 sekund.

Beroende på hur ofta du live-trackar drar Spåra PRO mer eller mindre batteri. Håll koll och ladda vid behov! Om du har Spåra PRO i liveläge dygnet runt kommer du att behöva ladda inom ett par veckor, beroende på signal styrka et cetera. För en Spåra som ligger i stömspararläge och tar position (om den inte rör på sig) var 12:e timme håller batterierna i upp till ett år. Batteristatus ser alltså väldigt olika ut beroende på hur man använder sin Spåra.

Snabbskydd är när du vill på ett enkelt och lätt sätt sätta upp en snabb skyddszon där du befinner dig just nu. Det kan vara där du lämnade din golfbag på lunchen, eller där du parkerade bilen för några timmar.

Skyddszon är en eller flera platser som din enhet ofta besöker och som du vill skydda. Det kan vara där du parkerar bilen på jobbet och hemma. När din enhet är inom en skyddszon betyder det att allt är frid och fröjd. Däremot om din enhet lämnar en skyddszon får du som ägare en notis om detta, därefter kan du aktivt välja att sätta på liveläge för att hitta din förlorade Spåra.

Du kan välja att skapa en skyddszon med hjälp av en cirkel som du kan ändra i diameter eller rita en egen skyddszon (polygon). Du kan enkelt ändra, lägga till eller ta bort dina skyddszoner.

Vill du snabbt sätta upp en temporär skyddszon när du precis parkerat bilen vid mataffären? Använd Snabbskydd istället!

Du kan fritt dela din Spåra med vem du vill (som du kan lita på).

Så här delar du din Spåra:

Under “Spåra detaljer” trycker du på “delningar” och där kan du enkelt skapa en länk för att dela din Spåra-enhet.

För dig som har fått en delningslänk:

Tryck på länken och ladda ner appen (länken tar dig till App Store respektive google Play).
Registrera ett nytt konto. Detta kan du göra via via Facebook, Apple (iOS), Google eller med din e-post.
När du är inloggad, acceptera din inbjudan att följa en annan spåra
Börja spåra!

Ps. Som ägare kan du när som helst, lägga till, ta bort eller ändra behörigheten på de som du väljer att dela din spåra med. Detta gör det under “delningar” under tracker detaljer. Ds.

När du köper en Spåra PRO ingår först och främst själva Spåra-enheten med inbyggt batteri av hög kvalitet, Dual-Lock fäste (dubbelhäftande tejp med kardborrefäste), inbyggt sim kort med fri uppkoppling och laddare.

Utöver detta så ingår det även fria uppdateringar av både APP och produkt, vi är i ständig utveckling och vi släpper löpande uppdateringar.

När du köper din spåra enhet finns inga dolda avgifter eller uppkopplingsavgifter som tillkommer, det enda du kan behöva köpa till är förnyad service.

Hur länge batterierna i din Spåra PRO räcker är helt beroende på användningsområde. Den ihärdige live-trackaren som livetrackar varje dag behöver ladda xxx medan den som använder den i nödlägen och ofta har strömsparläget inställt kan ha en batteritid på uppåt ett år. Kort sagt – frekvent användning – frekvent laddning.

Här kan du läsa mer hur ofta du får positioner på din spåra och hur det påverkar batteriet.

Spåra PRO lämpar sig för dig som vill kunna spåra saker i realtid och använder din Spåra ofta. Den är uppladdningsbar och kan ta täta positioner utan att kompromissa med den strömsnålhet som utmärker Spåra Classic.

Spåra Classic är i första hand ett digitalt stöldskydd som drivs av 2 AAA-
batterier. Den passar utmärkt för dig som ganska sällan vill ha positioner eller bara få ett larm när något händer. Till exempel om du har en bil som står stilla ofta.  Spåra Classic kan även fungera som en live-tracker men då måste du också byta batterier ofta.

Kort sagt: Spåra PRO är en live-tracker som även kan användas som digitalt stöldskydd. Spåra Classic är ett digitalt stöldskydd som kan användas som live-tracker.

Uppdaterar…
 • Du har inga produkter i varukorgen.